Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 augusti, 2017 - 05:55Uppdaterad: tisdag, 29 augusti, 2017 - 06:14
  • Nils Torvalds tror att terrordådet i Åbo kommer att påverka presidentvaldskampanjen. Foto: Cecilia Ekströmer.

Trygghet, säkerhet och miljö viktigt för Torvalds

EU-parlamentarikern Nils Torvalds är Svenska folkpartiets presidentkandidat inför presidentvalet i januari 2018. I går besökte han Åland och berättade om kampanjen.

- Jag är övertygad om att efter morden i Åbo kommer frågan om trygghet, terrorism, och hur man ska få våra invandrare att bli hemmastadda i Finland att få en viktig roll i kampanjen, säger han.

Andra viktiga frågor är säkerhetspolitik, med tanke på att Finland befinner sig mellan USA och Ryssland i ett spänt säkerhetspolitiskt läge, samt miljöpolitik. EU:s roll och ansvar i den globala miljöpolitiken ökar efter att USA kritiserat Parisavtalet.

- Det är en fråga som ligger nära presidentens befogenheter och där måste han eller hon spela en aktiv roll, säger Nils Torvalds .

Han anser också att presidenten måste vara ett gott föredöme gällande de åländska frågorna eftersom det finns flera frågor som är inflammerade mellan riket och Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »