Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 november, 2021 - 21:59Uppdaterad: tisdag, 16 november, 2021 - 09:59

Tror på 10,5 meter bred tunnel

En tunnel från fasta Åland till Föglö kan enligt Norconsult AS kostnadsuppskattningar landa på mellan cirka 200-256 miljoner euro beroende på vilken typ man går inför.

Det här om man räknar med en percentil på P85, där siffran anger hur många procents säkerhet det är att kostnaden blir den eller lägre.
- Det är en rapport vi ska ta ställning till och diskutera hur vi ska gå vidare med, säger infrastrukturminister Christian Wikström (Ob).

Han säger att alternativet med tunneltvärsnitt på 10,5 meter är det intressantaste för hans del.
- Den tunnelbredden gör projektet förberett för framtiden. Det har att göra med årsdygnstrafik och för att följa EU-standard behöver man gå för den tunnelbredden. Det är min bedömning i dag, men vi kommer att diskutera vidare inom tunnelkommittén, säger Christian Wikström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »