Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 november, 2021 - 05:51Uppdaterad: onsdag, 3 november, 2021 - 05:56

Treårigt projekt ska öka barns och ungas välmående

Landskapsregeringen föreslår ett treårigt projekt för att främja barns och ungas hälsa och välmående, med start nästa år.

Kostnaden för projektet beräknas bli 800.000 euro, av vilka 300.000 finns i budgetförslaget för nästa år. Social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) säger att det framkommit i många sammanhang att de åländska barnen och ungdomarna mår allt sämre.
- Vi kommer nu att leta upp en projektledare som tillsammans med en styrgrupp ska ta fram en projektplan, säger hon.

För projektplanen ska man se vad som görs på Åland i dagsläget, vilka organisationer som finns samt titta på forskning och metoder i närområdena. Annette Holmberg-Jansson kan ännu inte ge en tidsplan. Men en snabbare åtgärd är att i en tilläggsbudget ansöka om pengar för en lågtröskelmottagning för mental hälsa vid ÅHS för barn och unga under 18 år.

- Det har efterfrågats i åtminstone tio år. Att vi ger medel i en tilläggsbudget är för att vi behöver ha det mer förberett och berett, säger Annette Holmberg-Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »