Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 juni, 2010 - 07:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Trafikavdelningen påpekar<br>fel om asfalten

Ab Rafael borde offentliggöra sitt anbud till landskapsregeringen att lagra och återvinna den returasfalt som inte klassas som miljöfarlig. Den uppmaningen kommer trafikavdelningen vid landskapsregeringen med. Det sker efter ett antal insändare och några artiklar i Ålandstidningen om asfaltfrågan, som enligt trafikavdelningen innehåller direkta sakfel. Ab Rafaels anbud skulle ha blivit dyrare för skattebetalarna, men landskapsregeringen kan inte enligt offentlighetslagen berätta hur mycket pengar Ab Rafael ville ha. Trafikavdelningen påpekar också att nästan hälften av de 1,2 miljoner euro som avsatts för att lösa frågan om returasfalten, är kostnader för borttransport och återvinning av den miljöfarliga delen av asfalten. Det är en kostnad som finns oavsett var resten av asfalten lagras. Landskapsregeringen bygger som bäst en egen mellanlagringsplats för returasfalt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »