Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 3 april, 2021 - 12:37Uppdaterad: lördag, 3 april, 2021 - 12:38

Tolv punkter listade som möjliga inbesparingar för Finström

Finströms kommun har under vårvintern haft en arbetsgrupp vars uppdrag varit att se över möjliga inbesparingar och effektiviseringar för kommunen.

Denna arbetsgrupp har lämnat ifrån sig en lista på tolv punkter. I nuläget finns det inget beslut om var, när och hur något skulle kunna tänkas att genomföras.

- Även om allt på listan skulle genomföras kommer vi inte ens i närheten av ett nollresultat, säger Finströms kommundirektör Erik Brunström.

Ålands kommuner har tillsammans i år budgeterat för ett underskott på omkring minus 15 miljoner euro. Finströms kommun har budgeterat för ett underskott på minus 1,25 miljoner.

- Punkterna som vi tar upp är områden där det inte är strikt reglerat i lag, hur mycket personal det ska vara per klient inom diverse olika verksamheter eller hur många kvadratmeter barnen ska ha på daghemmen etcetera. Så vi har tittat på olika områden där det hypotetiskt sätt, som det även ser ut att göra, går att spara in, säger Erik Brunström.

Listan med de tolv olika punkterna går att läsa HÄR under §42

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »