Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 februari, 2013 - 10:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Tobakslangning ännu ett problem

Langningen av tobak till minderåriga är fortfarande ett stort problem. Detta trots att minderåriga inte ens får inneha tobak. Marknadsföringen för att visa legitimation i butik om man är under 30 år vid köp av alkohol och tobak är stor. Men enligt Anders Holmberg, butikschef på Select i Mariehamn, är langningen ett större problem. Men några verktyg för att stoppa tobakslangningen finns inte för återförsäljarna, mer än att hålla ögonen öppna. Det vanligaste sättet att upptäcka langning är när en minderårig går in och tittar ut det han eller hon vill ha för att sedan skicka in någon som är myndig att köpa ut. Men när inte ens den ledtråden finns är langningen av tobak svår att stoppa. En 17-årig studerande som Ålands Radio pratat med håller med om att det är lätt att få tag på tobak.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »