Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 april, 2013 - 07:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Tillfällig lösning<br>för skärgårdstransporter

För att rädda färskvarutransporterna till skärgården har nu infrastrukturminister Veronica Thörnroos beslutat om en tillfällig lösning från och med den 1 maj, detta i väntan på att marknadsdomstolen ska besluta om ett besvär mot den tidigare upphandlingen. Avtal ingås för fyra olika linjer med Kristers Åkeri, Göran Björk, Kurt Englund Trans och Miro Transport AB. Ersättningarna är mellan 4.500 och 8.900 euro per månad tills marknadsdomstolen gett sitt utslag eller tills en ny upphandling genomförts. Den här lösningen gäller också mjölktransporterna från skärgården. Det är Miro Transport som besvärat sig mot att landskapsregeringen i den här upphandlingen delat upp transporterna på fyra linjer. I den första upphandlingen, som Miro Transport vann, kunde man bjuda på skärgårdstransporterna som en helhet. Men den upphandlingen avbröts av landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »