Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 april, 2013 - 14:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Tidningarna förlorar prenumeranter

Efter att ha redovisat en minskande upplaga sju år i rad har Ålandstidningen beslutat att upphöra med mätningen via finska Upplagekontroll Ab. Nu för man underhandlingar med den internationella revisionsbyrån Price Waterhouse Coopers, PWC, för en mätning gjord av dem istället. - Vi tycker inte att Upplagekontroll har rätt kriterier för den digitala upplagan, säger vd Dan-Johan Dahlblom till Ålands Radio. Den senaste redovisade mätningen är för år 2011, då Ålandstidningen hade en upplaga på drygt 8.800 exemplar av den tryckta tidningen. Det var en minskning på 16 procent, eller 1.700 exemplar jämfört med år 2004 då nedgången började. Nya Åland tappar också i upplaga, nu för fjärde året i följd. Upplagekontrolls mätning visar att Nya Åland hade en upplaga på 6.464 exemplar förra året. Som mest hade Nya Åland en upplaga på över 7.300 exemplar år 2008. Det är en minskning på 12 procent. Nya Åland har också låtit mäta den digitala upplagan via Upplagekontroll. Den visar på 152 exemplar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »