Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 februari, 2013 - 15:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

"För tidigt skriva champagnebokslut"

- Vi kan inte skriva bokslut angående champagnevraket ännu, eftersom vi inte vet vilka intäkter som kan komma i framtiden. Det säger kulturminister Johan Ehn om att landskapet har satsat mer pengar än vad som hittills har kommit in. Enligt Ehn finns det fortfarande sådant som kan inbringa pengar både till landskapet och lokala entreprenörer. Det finns champagneflaskor kvar som går att sälja och möjligheten att framställa ett vraköl undersöks. Dessutom finns den marinarkeologiska nyttan som behöver undersökas mer, enligt Johan Ehn. I årets budget finns inga pengar för champagnevraket, eftersom landskapsregeringen är anmäld till justitiekanslern. Det är dykare i Helsingfors, som ifrågasätter landskapsregeringens rätt att sälja champagneflaskorna. Försäljningen har även kritiserats för att strida mot internationella avtal om kommersiell exploatering av det maritima kulturarvet. När beslutet kommer i den frågan tar landskapsregeringen ny ställning till hur man går vidare med champagneprojekten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »