Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 2 januari, 2022 - 22:00Uppdaterad: söndag, 2 januari, 2022 - 22:00
  • ÅHS förlänger öppettiderna för coronatestning.

Testkapaciteten utökas ytterligare

Det totala antalet coronafall på Åland under nyårsveckan uppgick till 421 stycken. Under söndagen rapporterades det om 77 nya fall och då hade inte Ålands hälso- och sjukvård hunnit få svar på alla söndagens tester.

Redan under söndagskvällen var alla testtider för måndag till onsdag uppbokade och ÅHS kommer nu att utöka testkapaciteten ytterligare.
- De lägger in tider efter hand och i den där kiosken kan man inte vara hur många som helst då det blir för trångt. Men öppethållningstiderna kommer att förlängas, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.

Under de senaste dagarna har de positiva coronafallen på Åland legat runt 70-80 stycken, något Jeanette Pajunen tror kommer att fortsätta.
- Med tanke på hur många som vill komma och testa sig är det troligt att det är så här det kommer att se ut en tid framöver.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »