Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 mars, 2024 - 05:46Uppdaterad: onsdag, 13 mars, 2024 - 09:14

Temporär vattenavstängning i Eckerö och Hammarland

Vattnet kommer att stängas av för abonnenter i Eckerö och Hammarland under natten mellan tisdagen den 12 mars och onsdagen den 13 mars.

Arbetet sker på en huvudvattenledning från midnatt till 06:00 och det är boenden väster om Skarpnåtövägen som berörs.

Innan vattnet stängs av uppmanas man att tappa upp vatten för att kunna dricka och spola i toaletten. Att man ser till att alla vattenkranar är stängda, att disk- och tvättmaskinerna är avstängda. Sen när vattnet släpps på igen så ska man låta det rinna tills det är klart om det är missfärgat. Vattnet blir gråvitt då det blandas med luft. Om en Leakomatic finns installerad kan den behövas återställas. 

Uppdatering 05:46 den 13 mars - Vattenavstängningen pågår en timme längre, till 07:00, då man ska byta en ventil som inte fungerar. Detta meddelade driftschefen vid Ålands vatten, Thomas Eriksson, i ett mail.

Uppdatering 07:18 den 13 mars -  Thomas Eriksson förklarar i samma mailtråd att man inte kommer vara klar till 07:00. Han ska återkomma med ny tid då man bör vara klar senare.

Uppdatering 08:58 den 13 mars - Problemet med ventilen ska nu vara löst och vattnet ska släppas på, enligt Thomas Eriksson. Alla ska ha vatten klockan 10:00 igen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »