Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 september, 2010 - 12:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Svensk valstart på Åland i dag

Den 19 september är det val i Sverige, och på Sveriges generalkonsulat i Mariehamn började man i dag ta emot förhandsröster. Två tusen svenska bor på Åland och ungefär hälften av dem har rösträtt i det svenska riksdagsvalet. Den nya generalkonsuln Ingrid Iremark hade i dag sin första riktiga arbetsdag i dag i Mariehamn. På en del ambassader hon jobbat på har intresset för att rösta varit dålig bland utlandssvenskar. -Men här följer man med i den svenska debatten, och jag har en känla av att många svenskar här på Åland kommer att utnyttja sin rösträtt, säger Ingrid Iremark. I dag och fram till fredag kan man rösta på generalkonsulatet varje dag mellan klockan 9 och 11, och på söndag den 12 september klockan 12-17. måndag till och med onsdag i nästa vecka går det att rösta mellan klockan 9 och 13.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »