Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 oktober, 2021 - 15:45Uppdaterad: lördag, 2 oktober, 2021 - 12:53

Studentkår vill rädda Högskolans torn

Studerandekåren på Högskolan har startat en namninsamling för att bevara tornet på Navigationsskolan, även känt som Högskolan södra.

Detta efter att stadsstyrelsen utlyst att man vill k-märka byggnaden och i samband med det riva tornet.
- Tornet är en utbyggnad från åttiotalet då här fanns en radiosimulator. Den är flyttad nu, men utrymmet har blivit ett där elever och lärare kan hålla möten, äta lunch, studera och ordna evenemang, och vi vill ha kvar den, säger Cathrine Nybacka, viceordförande i studerandekåren SkÅHla.
Namninsamlingen har på kort tid dragit in 200 underskrifter, både från skolans elever och från utomstående.
- Det har engagerat mer än vad vi förväntade oss. Men vi och många andra tycker att tornet har varit här så länge att det är en del av byggnaden och att det känns konstigt att riva den i syfte att bevara något, säger hon.
Enligt Högskolan är planen att tornet skulle rivas först i samband med att skolan får ett gemensamt campus, något som ännu ligger år in i framtiden.
- Men vi har valt att fortsätta med namninsamlingen ändå, bara ifall det plötsligt skulle bli någon ändring i den planen, säger Cathrine Nybacka och kårens vicekassör Jennie Holm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »