Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 maj, 2010 - 16:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Strejk kan stoppa Viking Lines färjor

En strejk i Sverige kan om drygt en vecka komma att stoppa Viking Lines och Tallink Siljas avgångar från Stockholm. Det är tjänstemannafacket Unionen som varslar om strejk på fem företag inom buss- och färjetrafiken på en rad orter bland annat i Stockholm. Orsaken till varslet är fackets missnöje med delade arbetspass under en arbetsdag. Strejken är varslad till den 7 juni klockan 14 och omfattar i princip allt tjänstemannaarbete, bland annat incheckning av passagerare och trafikledning. I terminalen vid Stadsgårdskajen i Stockholm arbetar ett tiotal Viking Line-anställda med incheckning. -Beskedet om strejkvarslet är alldeles nytt för oss, men passagerarna måste ju checkas in innan de kan gå ombord. Om inte förhandlingarna ger resultat kan det betyda att färjavgångarna från Stockholm ställs in, säger Viking Lines informationschef Johanna Boijer-Svahnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »