Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 oktober, 2011 - 11:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Stora löneskillnader<br>mellan kvinnor och män

På Åland är kvinnors löner i genomsnitt 82 procent av männens. Det visar en sammanställning över skillnaderna i kvinnors och mäns ekonomiska situation som ÅSUB gjort. Det framgår dessutom tydligt i rapporten att skillnaderna följer med genom livet. Följden av att kvinnor tjänar mindre blir att pensionen och sjukersättningen blir lägre. Dessutom ökar löneskillnaderna med åldern, män klättrar på karriärstegen och ökar sina löner medan kvinnorna stannar kvar i samma position. Landskapsregeringen har beställt undersökningen som ett underlag till landskapets budget för 2012. Finansminister Mats Perämaa menar att det är av högsta vikt att använda statistiken i budgeten för att på sikt påverka löneskillnaderna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »