• Tuula Haatainen stöds i presidentvalet av Ålands socialdemokrater. Pressbild.
Publicerad: fredag, 12 januari, 2018 - 09:52, uppdaterad: fredag, 12 januari, 2018 - 15:10

Stöd för Haatainen på Åland

Ålands socialdemokrater tar nu officiellt ställning för SDP:s kandidat i presidentvalet, Tuula Haatainen.

 I ett pressmeddelande från styrelsen för Ålands socialdemokrater sägs bland annat att Haatainen är en stark kandidat med stor politisk erfarenhet och som nyligen varit aktiv i #metoo kampanjen.

-Vid FSD:s kongress i höstas lyfte hon fram att Ålands självstyrelse och demilitarisering är viktiga hörnstenar för säkerhetspolitiken. Hon uttalade också sitt stöd till Ålandskommitténs förslag att fortsättningsvis lämna bort värnplikten för ålänningar, sägs det i pressmeddelandet.

På 1980 talet jobbade Haatainen som sjuksköterska på Åland.

Svenska Yle uppmärksammar Tuula Haatainen som den undervisningsminister som gjorde svenskan frivillig i studentexamen. Den regeringen leddes av centerns presidentkandidat Matti Vanhanen och där ingick också Sfp. Enligt Yle tycker Haatainen nu att undervisningen i det andra inhemska språket borde tidigareläggas.

Fler Nyheter

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.

Eckerö bildar ett äldreråd

Eckerö kommun ska bilda ett äldreråd för att ge pensionärer och funktionsnedsatta en större möjlighet att påverka vardagen. Kommunfullmäktige beslutade igår att bilda äldrerådet efter en förfrågan från Eckerö pensionärsförening