Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 oktober, 2017 - 16:48Uppdaterad: torsdag, 27 september, 2018 - 11:02
  • Om man bygger lägenheter nära brandstationen i Jomala kan responstiden vid larm förkortas, tror Jomala FBK:s ordförande Edgar Kalm. Arkivfoto.

Stöd för brandkårslägenheter

Det nybildade fastighetsbolaget Brandkåristen har blivit beviljat räntestödslån och landskapsborgen för byggande av lägenheter i närheten av brandstationen i Jomala.

Jomala FBK arrenderar tomten till fastighetsbolaget som företräds av Johnny Hellman. Planen är att tio lägenheter ska byggas och Jomala FBK har förtur på några av dom. Merparten av lägenheterna ska ändå ut på öppna markanden enligt Hellman.

- Tanken är att unga brandkårister ska kunna hyra en bostad och på det sättet kan responstiden vid ett larm bli kortare än vad det är idag, säger Edgar Kalm, ordförande i Jomala FBK.

Byggstart är planerad att ske i slutet av det här året, men det kan bli framskjutet till våren om vädrets makter inte är på byggherrens sida.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »