Jomala

Jomala skickar intresseförfrågan angående kommunen Södra Åland

Jomala kommunstyrelse har beslutat att en intresseförfrågan angående kommunen Södra Åland ska skickas till Eckerö, Hammarland, Lemland och Lumparland.

Planeringen av Vikingaåsens tillbyggnad fick mer pengar

Planeringen av om- och tillbyggnaden av Vikingaåsens skola i Jomala får 80.000 euro i tilläggsmedel, det beslöt Jomala kommunstyrelse på sitt senaste möte.

Seger för FC Åland, förlust för JIK

Fotboll. FC Åland vann och Jomala IK förlorade när lagen spelade matcher i division 3 på lördagen.

Möjligt skatteproblem för invånare i Jomala

John Eriksson:
Jomalas kommundirektör John Eriksson vädjar till boende i Jomala att kontrollera att hemkommunen i deklarationen är korrekt ifylld.

Jomala brandkårer får 15.000 för Alfrida-arbete

Jomala kommun beviljar 15.000 euro till räddningsförvaltningen för att ge ersättning till de frivilliga brandkårerna i Jomala p.g.a. merarbete och mer-kostnader i samband med arbetet under stormen Alfrida under perioden den 2.1 –13.1.2019.

Jomala positivt till gemensamt demenscentrum

Jomala kommun anser att Oasens förfrågan om att skapa ett gemensamt demenscentrum på Åland är välkommen och går i linje med landskapets...

Projektering för Vikingaåsen inleds

Jomala fullmäktige har tillsatt en projekteringsgrupp för att undersöka möjligheter och kostnader för om- och tillbyggnader av Vikingaåsens skola.

Minskning av antalet bygglov i Jomala

Guy Dannström intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Antalet bygglov i Jomala har återgått till det normala efter rekordåret 2017. Det säger byggnads- och miljöinspektör Guy Dannström.

Jomala vill att SÅHD bantar driftsbudget

Kommunstyrelsen i Jomala vill att Södra Ålands högstadiedistrikt sänker sin totala driftsbudget för 2019 med 100.000 euro.

Jomala FBK pratade om stormen

Biträdande kårchef Bosse Karlsson, kårchef Ralf-Erik Manelius och Freddy Österberg intervjuas:
I går kväll skulle Jomala FBK ha hållit årets första ordinarie övning, men det blev ett möte om arbetet efter stormen istället.

Ny information från Jomala

I Jomala är fortfarande många utan ström och värme. Oasen, Rönngården och kommunkansliet är i fortsatt beredning inför kommande natt och helgn, och kan man inte stanna i sin egen bostad så finns övernattningsmöjligheter där.

Område i Ingby ska detaljplaneras

Markägare har anhållit om att ett område norr om Prästgården by i Jomala ska detaljplaneras för småhusboende.

Sidor