Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 augusti, 2018 - 06:22
  • Stöld, en trafikolycka och narkotikabrott sysselsatte polisen under gårdagen. Foto: Ida Jansson.

Stal robotgräsklippare

I Sviby, Jomala såg några boende en pågående stöld igår. Någon stal en robotgräsklippare och sprang, enligt uppgifter, till skogs med laddningsstationen och klipparen under armen.

Polisen samlade in information från folk i området och kunde snart gripa en person på väg ut från Sviby. Det undangömda stöldgodset återficks och är i beslag hos polisen, efter att den misstänkte, med polisassistans, togs till platsen och pekade ut vart stödgodset förts. Ärendet utreds som stöld.

En trafikolycka inträffade i Godby, Finström igår. Olyckan resulterade i skrapsår och mindre materiella skador. En motorcykel ska ha tvingats väja för ett fordon, som inte iakttagit väjningsplikten, och därför åkt omkull. Polisen utreder saken och straffet blir sannolikt böter för den misstänkte bilföraren.

Polisen påträffade också en misstänkt narkotikapåverkad person på Klintvägen i Mariehamn. Drogtest utfördes och visade positivt om flera olagliga substanser. 37 dagsböter delgavs och personen greps samt registrerades.

Utöver det påträffades två fordon med obetald fordonsskatt och ett tredje fordon som inte besiktats sen 2016. Registerskyltarna fördes till Motorfordonsmyndigheten för avhämtning mot att felen rättas till. Böter delgavs. En förare körde ut på Österleden i Mariehamn utan att stanna för stopplikten, vilket resulterade i böter. Dessutom har polisen arbetat med förundersökningsåtgärder och flera personer har suttit gripna och belastat verksamheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »