Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 september, 2021 - 17:11Uppdaterad: onsdag, 29 september, 2021 - 17:27

Stadsarkitekt: Mer levande centrum

-Det känns bra på många sätt och vis, det säger Mariehamns stadsstyrelses ordförande Ingrid Zetterman (Lib) om att fullmäktige i går godkände centrumplanen.

Turerna kring delgeneralplanen för Mariehamns centrum har varit många sedan det första utkastat presenterades år 2016.

-Den här typen av stora planer tar generellt lång tid, men det är bra att vi nu får möjlighet att koncentrera oss på andra frågor inom stadens gränser, säger hon.

Trots att det till sist var ett enigt fullmäktige som godkände centrumplanen är alla inte nöjda. Lennart Isaksson (MSÅ) hade initialt lämnat in ett förslag om att remittera centrumplanen till ett utskott. Moderaterna anser att exploateringsgraden är för låg, främst för Dennis och Macke Ab:s tomter på Kaptensgatan, en tomt på Köpmansgatan samt för Emmaustomten, förklarar han.

Stadsarkitekt Sirkka Wegelius är tacksam över att planen nu har godkänts. Enligt henne kommer den att bidra till ett mer levande centrum med mindre biltrafik och mer plats för fotgängare och boende.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »