Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 november, 2021 - 06:40Uppdaterad: torsdag, 11 november, 2021 - 09:32

Spricka i regeringsblocket om budgeten

Den moderata lagtingsledamoten Jörgen Strand riktar kritik mot landskapsregeringens budget. Han har meddelat att han inte ställer sig bakom det nuvarande förslaget.

”I två år har jag i stort suttit tyst och stött det som landskapsregeringen lagt fram, men kan inte längre sälja min integritet”, skriver han på Facebook.

Han är bland annat kritisk till att budgeten har ett underskott trots stora skatteinkomster, att verksamhetskostnaderna ökar, att lånefullmakter begärs och att budgeten enligt hans mening saknar politik för att effektivisera offentlig sektor.

Han framför vidare att han i budgetbehandlingen kommer att stöda ”framåtriktade marknadsorienterade och kloka ekonomiska förslag” oberoende av vem som lägger fram dem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »