• Anders Årbrandt foto: PAF
Anders Årbrandt:
Publicerad: onsdag, 11 september, 2019 - 16:51

Spelbranschens framtid diskuteras i Mariehamn

Spelakademin, ett seminarium för spelbranschen, anordnas i dag för första gången på Åland i Alandica.

Det har tidigare anordnats av Svenska Spel och arrangerats på Gotland. I år anordnas det av Spelbranschens riksorganisation (Sper) och det är samarbetet med Paf som har tagit seminariet till Mariehamn.

- Det är panelsamtal, föreläsningar och lite sådant. Jag hoppas på många intressanta samtal mellan branschkollegorna. Bland annat behöver vi diskutera hur vi tolkar de nya svenska lagarna och hur vi agerar framåt. Vi ser också en trötthet hos konsumenterna på spelreklam, så vi behöver diskutera hur vi går vidare med det. Jag tror det blir en spännande och givande dag, säger Anders Årbrandt, vd på Postkodlotteriet och ordförande för Sper.

Fler Nyheter

Marknadsdomstolen ger fastighetsverket rätt om geriatriska

Marknadsdomstolen ger landskapets fastighetsverk rätt i tvisten med Donalds Arkitekter Ab om geriatriska klinikens utbyggnad.

Fortfarande många hushåll utan el

David Karlsson, vd, Ålands Elandelslag
Det pågår strömavbrott i stora delar av fasta Åland. Under morgonen var det fler än 3000 hushåll som var utan el.

Man dömd till böter för hot

Nyhetsnotisen i ljudform:
Tingsrätten har dömt en man till dagsböter på 90 euro efter att han har hotat en ordningsvakt till livet. Det var i början på sommaren som mannen avlägsnades från ett hotell i staden. Då slog mannen mot ordningsvakten och uttalade att han avsåg att döda ordningsvakten och att han skulle söka upp denne.

Person gripen med efterlysningar i riket

Nyhetsnotisen i ljudform:
En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

Först på Åland med antikvävningsmask

Jesper Johansson och Zenita Gustafsson
Ålands yrkesgymnasium och deras kursverksamhet är först på Åland med att ta i bruk antikvävningsmasken Dechoker. Det är en livräddningsanordning som ska användas i en nödsituation orsakad av kvävning.

Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

Camilla Gunell (S) och Katrin Sjögren (L) intervjuas av Felix Quarnström
- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Turlistorna finns på nätet

Nu finns turlistorna för skärgårdstrafiken för 2020 att tillgå.

Avvikande turlista för Odin i morgon

M/S Odin har avvikande turlista i morgon onsdag 11 december på grund av blåsigt väder.

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Nina Smeds har läst regeringsprogrammet
Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.