Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2019 - 05:59Uppdaterad: fredag, 11 oktober, 2019 - 06:50

Sottunga vill ha kvar egen kortrutt

Om kortruttssystemet införs fullt ut, med Hastersboda på Föglö som ändhamn, kommer restiderna till Sottunga att öka. Resan till Föglö går snabbare än till Långnäs i dag, men då återstår bilresan över Föglö och ett färjpass med Skarven. Det här är den viktigaste frågan inför lagtingsvalet, menar de Sottungabor Ålands radio har pratat med.

- Kortrutten blir ju en långrutt för oss. Vi vet ju aldrig när vi kommer till stan om vi ska med två färjor. Den ena kan vara försenad, och då hinner man inte med den andra. Det blir ju stora problem, säger Britt Pettersson som bor på Sottunga.

På Sottunga betraktar man dessutom den föreslagna “långrutten” som ett hinder för ortens söner och döttrar att flytta tillbaka till ön. Det blir för krångligt, hävdar man.

Fotnot: Den framtida restiden beror på en rad olika faktorer. En sammanställning av framtida – beräknade – restider finns på bit.ly/30WFaoQ.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »