Publicerad: torsdag, 6 maj, 2010 - 12:22, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Södra Ålands mödrarådgivning flyttar

Mödrarådgivningen för södra Åland flyttas måndagen den 17 maj till Mariehamns mödrarådgivnings lokaler i centralsjukhuset. Det innebär att den rådgivning som nu ges i Jomala, Hammarland och Lumparland flyttas till lediga utrymmen vid gynekologiska polikliniken. ÅHS-styrelsens beslut har motiverats med att man får en jämnare patientfördelning och med att det personalmässigt blir bättre med tre barnmorskor på samma plats. Avsikten är också att all kvinnorelaterad hälso- och sjukvård på sikt ska fås under samma tak i en enhetlig kvinnomottagning.

Fler Nyheter

Ålänning befälhavare på Viking Sky

Ålänningen Bengt-Owe Gustafsson är befälhavare på kryssningsfartyget Viking Sky som har haft många av världens blickar riktade mot sig under helgen.

Välbesökta litteraturdagar

Mariehamns litteraturdagar, som pågått hela veckoslutet blev en framgång publikmässigt.

Många sökte krisstöd för skördeskador

I fredags gick ansökningstiden för landskapsstöd för skördeskador 2018 ut. Över 120 jordbrukare ansökte.

"Det ska inte få hända"

Det ska inte få hända, säger PAF om den bugg som lät kunder spela på bolagets hemsida trots att de valt att blockera sig själva med en annan webbtjänst.

Singelolycka i Lemland, gripanden i hamnen

En singelolycka inträffade i Lemland under natten till lördag. Då polisen kom till olycksplatsen kunde föraren inte redogöra för vad som hade hänt...

Deklarationerna ska bli enklare enligt tullchef

Tullchef Eva Enges intervjuas av Nina Smeds:
Det nya förtullningssystemet som ska träda i kraft 2020 är inte klart ännu, säger tullchef Eva Enges vid Mariehamns tull med anledning av de åländska företagarnas oro för att det ska bli krångligt och dyrt. Därför finns det inga exakta uppgifter om slutresultatet.

Ny upptäckt: Stenåldersålänningar odlade

Stenåldersålänningarna låg i framkant som odlare och kanske även ölbryggare. Det visar en upptäckt gjord av forskare på Helsingfors universitet, som Hufvudstadsbladet rapporterar om.

Fler anmälningar inom omsorg, vård och socialärenden

Johanna Fogelström-Duns och Benjamin Sidorov om de fördubblade missnöjesanmälningarna:
Anmälningarna om missnöje inom barnskyddsärenden fördubblades mellan 2017 och 2018. Det framkom när Ålands ombudsmannamyndighet imorse presenterade sin verksamhetsberättelse.

Inbrott på ÅMHM

Natten till i dag har Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, haft inbrott.