Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 november, 2012 - 05:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Smakbyn slår upp dörrarna

I morgon fredag öppnar Smakbyn i Kastelholm i Sund. Det är en satsning som den åländske kocken Michael Björklund har arbetat med i över två år och ser sin framtid i. -Nu har jag ett ställe som jag ska vara på, och det här är en helt unik satsning i sitt slag som jag tror stenhårt på, säger Michael Björklund. Morgondagens öppnande av restaurangen och brännvinsbränneriet är bara ett av delmålen på vägen mot att kunna erbjuda en komplett Smakby för besökarna. I Michael Björklunds framtidsvisioner finns bland annat ett köttrökeri, ett matbibliotek och ett gästgiveri för övernattning. Åländska matproducenter ska ha sina små bodar där de ska kunna sälja sina varor direkt utan mellanhänder. -Om tio år hoppas jag även att vi kan erbjuda en kockutbildning här, säger Michael Björklund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »