Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 oktober, 2024 - 20:00Uppdaterad: torsdag, 10 oktober, 2024 - 20:00

“Vi betalar mer och får mindre” – Trafikrådsmedlemmar kritiska till nedskärningar

Flera skärgårdsbor i landskapsregeringens trafikråd är starkt kritiska till de kommande nedskärningarna i skärgårdstrafiken.

Satu Numminen representerar Kumlinge i rådet och säger att skärgårdsborna nu får betala mer för mindre. Utöver torsdagens besked om höjda taxor flaggar regeringen för nedskärningar i turer och servicenivå. 

– Vi vet ännu inte vilka de är, men jag hoppas verkligen att kommunernas trafikråd kan vara med och påverka. Åtminstone välja mellan pest eller kolera, vilka turer som försvinner, säger Satu Numminen. 

Rainer Juslin är liberal lagtingsledamot och en av Föglös representanter i regeringens trafikråd. Han är oroad och kritisk till den trafikpolitik som förs och säger att han framfört sina åsikter men inte kunnat påverka. 

–Jag är väl maktlös. Inte kan man som ensam påverka. Vi är en grupp politiker, inte bara liberaler, som förstår skärgårdens särskilda utmaningar men vi uppnår inte en majoritet, säger Juslin. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »