Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 februari, 2021 - 09:13Uppdaterad: onsdag, 10 februari, 2021 - 12:47
  • Arkivbild: Per Lodenius. Foto: Martina Eriksson

Skriftlig fråga om Åland till svensk minister

Den svenske riksdagsledamoten Per Lodenius (C) har skickat en skriftlig fråga till Sveriges inrikesminister Mikael Damberg (S) med en förhoppning om att det ska bli lättnader för ålänningar gällande inresebestämelserna.

Lodenius skriver i ett pressmeddelande att Sverige bör se över hur undantag för resande från Åland ska kunna genomföras, när det gäller kravet på negativt coronatest för inresa till Sverige. Han hänvisar i sin fråga till Ålandsöverenskommelsen och det särskilda ansvar som Sverige har vad gäller relationen med Åland.

- Resandet från Åland till Sverige är också i dagsläget i princip hänvisat till hamnarna i Kapellskär respektive Grisslehamn. Vilket bör göra det enkelt att ange undantag för resande från Åland till just dessa destinationer, skriver Lodenius i sitt pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »