Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 februari, 2013 - 11:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Skolornas miljöarbete går framåt

Arbetet med hållbarhets- och miljöfrågor i skolorna tog under 2012 små men viktiga steg framåt. Det konstaterar Lotta Jakobsson på Agenda 21. -Däremot är det tydligen enklare att jobba med miljöfrågor på lågstadiet än på högstadiet och gymnasialstadiet, och det kan bero på att det är lättare för klasslärare som har en större helhetsbild att jobba med detta än det är för ämneslärare, säger Lotta Jakobsson. Det är i dag precis ett år sedan landskapsregeringen och Agenda 21 höll ett inspirationsseminarium för skolfolk om miljö- och hållbarhetsfrågor. Hela förra året var utlyst som ett miljö- och hållbarhetsår i skolorna. Rent konkret ledde förra årets miljötema till att miljöråd inrättades i bland annat Rangsby skola och Föglö grundskola, och i Vikingaåsens skola har man ett klimatsmart projekt för skolmaten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »