Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 november, 2021 - 05:44Uppdaterad: tisdag, 30 november, 2021 - 07:51

Skolorna ska ha närundervisning

Smittoläget ska vara på en väldigt allvarlig nivå för att skolorna ska tvingas ha distansundervisning igen, det var beskedet på landskapets presskonferens om coronaläget i går.

- De psykosociala effekterna av distansundervisningen blev betydligt svårare för många barn och familjer än vad som gick att förutse, sade lantrådet Veronica Thörnroos.
Enligt smittskyddsläkare Jun Nagamori har de lärt sig under pandemins gång och jobbar nu mer med ett kvalitativt smittspårningsarbete och målet är att så få barn som möjligt ska sättas i karantän.

- Vi för en diskussion med utbildningsavdelningen hur man kan tänka i skolorna för att så få barn som möjligt eventuellt hamnar i karantän eller blir smittade, sade Jun Nagamori.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »