Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 juni, 2013 - 08:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Ska medialinjen läggas ner?

Det blir antagligen inte någon intagning till medialinjen på Ålands gymnasium år 2014. Inte heller i höst tas några studeranden in till följd av sparkrav. I måndags hade styrelsen för Ålands gymnasium möte och de föreslår nu att ingen intagning görs heller år 2014, men det är landskapsregeringen som tar det slutgiltiga beslutet. Dessutom föreslår gymnasiets styrelse att examensgrunden eller yrkesbenämningen för dem som går ut medialinjen blir digital designer. Hittills har det saknats examensgrunder för medialinjen och styrelsen vill av rättssäkerhetsskäl erbjuda studieplatser först efter att landskapsregeringen fastställt examensgrunderna. Förvaltningschef Gyrid Högman förnekar ändå att medialinjen ska läggas ned. -Vi vet i dagsläget inte heller om eller hur medialinjen förändras. Det beror på examensgrunden, och det är landskapsregeringen som besluter om det, säger Gyrid Högman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »