Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 september, 2020 - 14:40Uppdaterad: onsdag, 23 september, 2020 - 13:20

Sjöfacken berömmer Amorellas besättning

Sjöfacken Finlands sjömansunion, maskinbefälsförbundet och skeppsbefälsförbundet berömmer nu hela Amorellas besättning och sjöbevakningen samt landskapets färjor då Amorella evakuerades i går.

I ett pressmeddelande skriver de att besättningen agerade lugnt och informerade på finska och svenska under hela operationen.

-Den finländska personalen kan sin sak och är motiverad. Säkerheten är viktig och man tar alla övningar på allvar. Tack till hela personalen för ett jobb som sköttes professionellt, säger Tero Palokoski som är huvudförtroendeman för sjömansunionens medlemmar hos Viking Line.

Johan Ramsland, verksamhetsledare för skeppsbefälsförbundet berömmer befälhavaren som beslutsamt körde upp Amorella på grund så att fartyget kunde stabiliseras.

Finlands maskinbefälsförbunds verksamhetsledare Robert Nyman menar att de som jobbar i maskinrummet förtjänar ett speciellt tack.

-Vid så kallade blackouts som kan förekomma till havs blir fartyget i praktiken manöverodugligt på grund av maskinfel. Just då är det skäl att till exempel styra fartyget mot närmaste grund, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »