Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 september, 2021 - 14:27Uppdaterad: fredag, 10 september, 2021 - 17:14

Vidtar åtgärder efter utredning av Amorella

Viking Line vidtar åtgärder utifrån Olycksutredningscentralens utredning av m/s Amorellas grundstötning, säger Viking Lines trafikchef Dan Roberts.

Utredningen visar att det bland annat var brister i fartygets underhåll och den interna kommunikationen som låg bakom olyckan som inträffade för snart ett år sedan i Apotekarfaret, utanför Svinö.

Utredningen ger fyra säkerhetsrekommendationer som utredning har påpekat, varav två stycken är till Viking Line. Olycksutredningscentralen rekommenderar att rederiet ser till att precisera anvisningarna och metoderna i samband med förebyggande underhåll, så att viktiga system regelbundet kontrolleras. Det rekommenderas även att man utvecklar samarbetet mellan kommandobryggan och maskinkontrollrummet.

- Vi kommer titta, utvärdera och åtgärda det som de har påpekat i sina rekommendationer i den mån det går att göra, säger Dan Roberts.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »