Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 september, 2024 - 05:57Uppdaterad: torsdag, 12 september, 2024 - 15:30

S-ledamöter delar oppositionens brådskande kritik kring sjukkostnadsavdraget

En av delarna som oppositionen kritiserade kring sjukkostnadsavdraget var att det presenterats för hastigt, vilket Henrik Löthman (S) och Jessy Eckerman (S) höll med om när lagtinget fortsatte debattera ämnet under onsdagen. 

Henrik Löthman delar Alfons Röbloms (HI) åsikt att en teknisk deadline från Skatteverket inte är en tillräcklig orsak att låta bli att göra konsekvensanalyser. Han tillade att de konkreta åtgärderna ska presenteras för finans- och näringsutskottet om ett par dagar. Också Jessy Eckerman framhöll den pressade tidtabellen. Hon tillade att man ändå kan göra så mycket annat än att klamra sig fast vid det, nu när situationen är som den är. Obunden samlings Stellan Egeland tryckte på att det är en ohållbar situation, då man från regeringshåll gått emot remissutlåtanden. 

– Det enda man har är att man sinsemellan kommit fram till att man ska komma med någon form av kompensatorisk åtgärd, men ingen vet vad. Det är helt ohållbart, säger Stellan Egeland.

Debatten i lagtinget fortsätter på måndag klockan 14.00. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »