• En resenär kritiserar säkerheten på Stockholmsflyget. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: fredag, 14 september, 2018 - 14:31

Resenär påpekar bristande säkerhet på Stockholmsflyget

En person som rest med flyg mellan Mariehamn och Arlanda i augusti har kontaktat landskapsregeringen för att berätta om sin upplevelse.

Resenären skriver att han frågat och fått tillstånd att ta med sin väska in i kabinen. Där fick han lämna den i ett stökigt utrymme direkt till höger om ingången, och när han steg ur planet såg han att det var många väskor som lämnats där.

- Väskorna hade legat där utan att vara fastspända. Vad hade hänt om vi fått problem och väskorna kommit flygandes genom kabinen, undrar resenären.

Han påpekar också att det inte var någon säkerhetsgenomgång innan avgång, bara en uppdatering om vädret i Mariehamn och på Arlanda. Ingen hade heller kontrollerat att passagerarna spänt fast säkerhetsbältena, och resenären skriver att han aldrig varit med om något liknande trots att han flugit mycket.

På landskapsregeringens infrastrukturavdelning säger upphandlaren Per-Erik G. Cederkvist att man ännu inte vidtagit några åtgärder med anledning av skrivelsen, men att man åtminstone ska framföra kritiken till avtalspartnern som sköter trafiken.

Fler Nyheter

Ekonomiska överenskommelsen godkänd i riksdagen

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström om beslutet:
Idag klubbades den ekonomiska uppgörelsen mellan Åland och Helsingfors i riksdagen som ett av de sista ärendena under dagen.

Åländsk transport förberedd på minskade utsläpp

EU-parlamentariker Nils Torvalds, Hans-Erik Eker från Transmar och Åland Posts Jonas Back
EU-parlamentet enades med representanter för de olika EU-länderna igår om ett gemensamt mål för att minska koldioxidutsläppen från tung transport.

Vinden ställer till det i skärgårdstrafiken

Ålandstrafiken meddelar att dagens hårda vind ställer till det en del för m/s Gudingen och m/s Odin idag.

Lärarna respekteras på Åland

Lärarna Mikael Virta och Gustav Rask
Situationen för de åländska lärarna är bra, säger lärarna Mikael Virta och Gustav Rask som arbetar i Kyrkby högstadieskola. Debatten om situationen i skolan har gått het den senaste tiden men det är inte synd om lärarna, säger Mikael Virta.

Lemland vill ha större daghem

Camilla Pada, barnomsorgsledare i Lemland
Planeringen för att bygga nya daghem i Lemland är långt kommen och förhoppningen är att det första spadtaget för det planerade nybygget i Söderby kan tas inom det här året.

Uppdaterat: Strömmen tillbaka i Lemland

Branden är släckt i den dumper som fattade eld i Lemland. Räddningsledningen har gett lov att driftsätta högspänningsledningen igen.

Ålandsminister Berner lämnar politiken

Ålands lantråd Katrin Sjögren om att Anne Berner lämnar politiken (från Åland idag)
Ålandsminister Anne Berner föreslås som styrelsemedlem för banken SEB. Det rapporterar Dagens Industri, som hänvisar till kallelsen inför SEB:s...

Strömavbrott under förmiddagen

Det blåser kraftigt och under onsdagsförmiddagen drabbades flera platser på Åland av strömavbrott.

Köp av släckningsutrustning får landskapsstöd

Två satsningar på brandsäkerhet får nu landskapsstöd. Föglö kommun kommer att få landskapsstöd för anskaffning av en lätt släckningsbil, enligt...