Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 september, 2018 - 14:31
  • En resenär kritiserar säkerheten på Stockholmsflyget. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Resenär påpekar bristande säkerhet på Stockholmsflyget

En person som rest med flyg mellan Mariehamn och Arlanda i augusti har kontaktat landskapsregeringen för att berätta om sin upplevelse.

Resenären skriver att han frågat och fått tillstånd att ta med sin väska in i kabinen. Där fick han lämna den i ett stökigt utrymme direkt till höger om ingången, och när han steg ur planet såg han att det var många väskor som lämnats där.

- Väskorna hade legat där utan att vara fastspända. Vad hade hänt om vi fått problem och väskorna kommit flygandes genom kabinen, undrar resenären.

Han påpekar också att det inte var någon säkerhetsgenomgång innan avgång, bara en uppdatering om vädret i Mariehamn och på Arlanda. Ingen hade heller kontrollerat att passagerarna spänt fast säkerhetsbältena, och resenären skriver att han aldrig varit med om något liknande trots att han flugit mycket.

På landskapsregeringens infrastrukturavdelning säger upphandlaren Per-Erik G. Cederkvist att man ännu inte vidtagit några åtgärder med anledning av skrivelsen, men att man åtminstone ska framföra kritiken till avtalspartnern som sköter trafiken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »