• En resenär kritiserar säkerheten på Stockholmsflyget. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: fredag, 14 september, 2018 - 14:31

Resenär påpekar bristande säkerhet på Stockholmsflyget

En person som rest med flyg mellan Mariehamn och Arlanda i augusti har kontaktat landskapsregeringen för att berätta om sin upplevelse.

Resenären skriver att han frågat och fått tillstånd att ta med sin väska in i kabinen. Där fick han lämna den i ett stökigt utrymme direkt till höger om ingången, och när han steg ur planet såg han att det var många väskor som lämnats där.

- Väskorna hade legat där utan att vara fastspända. Vad hade hänt om vi fått problem och väskorna kommit flygandes genom kabinen, undrar resenären.

Han påpekar också att det inte var någon säkerhetsgenomgång innan avgång, bara en uppdatering om vädret i Mariehamn och på Arlanda. Ingen hade heller kontrollerat att passagerarna spänt fast säkerhetsbältena, och resenären skriver att han aldrig varit med om något liknande trots att han flugit mycket.

På landskapsregeringens infrastrukturavdelning säger upphandlaren Per-Erik G. Cederkvist att man ännu inte vidtagit några åtgärder med anledning av skrivelsen, men att man åtminstone ska framföra kritiken till avtalspartnern som sköter trafiken.

Fler Nyheter

Jaktintresset ökar bland kvinnor

Jakthandläggare Roger Gustavsson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Jaktintresset ökar bland kvinnor på Åland.

Anbudstiden på Degersands café och camping förlängs

Anbudstiden på Degersands Café och Camping kommer att förlängas till mitten av augusti.

Man dömd för äventyrande av trafiksäkerheten

En ung man har dömts för äventyrande av trafiksäkerheten efter att han i december förra året körde av vägen i för hög hastighet på Lövuddsvägen i Jomala.

Nytt inbrott på Rödakorsgården

Verksamhetsledare Josefin Egenfelt:
I helgen skedde ett inbrott på Rödakorsgården i Mariehamn, för andra gången sedan april i år. I nuläget vet man bara med säkerhet att en mindre summa pengar stulits, men de materiella skadorna är omfattande.

Inbrott och rattfylleri på lördagen

På lördag morgon grep polisen en berusad person som betedde sig aggressivt.

Våldsam natt mellan lördag och söndag

Natten mellan lördag och söndag blev hektisk för polisen.

Segelbåt kantrade på Slemmern, flera motorstopp

En mindre segelbåt med ungdomar som besättning kantrade på Slemmern under söndagseftermiddagen.

Ungas hälsa i ÅF-ordförandes blickfång

ÅF-ordföranden Pia Eriksson om ohälsan bland ungdomar:
Som Ålands framtids första kvinnliga partiordförande har Pia Eriksson sagt att hon ska försöka tvätta bort gubbstämpeln från partiet. En starkare självstyrelse och ett ökat självbestämmande på Åland är fortfarande paradgrenen för Ålands Framtid, där Pia Eriksson har varit ordförande sedan oktober 2018.

Havsviddens rökbastu fattade eld

Havsviddens rökbastu fattade eld under söndag eftermiddag. Geta och Saltviks frivilliga brandkårer kom till platsen för att släcka elden.