Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 september, 2018 - 15:01Uppdaterad: fredag, 21 september, 2018 - 15:04
  • Hård blåst innebär risk för att Viking Grace inte kan angöra Långnäs i natt. Arkivfoto: Viking Line

Rederier räknar med normal trafik i blåsten

Rederierna räknar med att passagerarfärjorna ska gå enligt ordinarie tidtabelI, trots att det väntas det bli blåsigt med sydlig till sydvästlig vind på omkring 17 meter per sekund på Ålands hav, Norra Östersjön, Skärgårdshavet och Bottenhavet.

Dan Roberts som är trafikchef på Viking Line säger att det finns risk för att Grace inte kan angöra Långnäs i natt. Men att prognosen i övrigt tyder på att trafiken kan fungera normalt under veckoslutet.

Eckerölinjen räknar med att kunna trafikera som vanligt mellan Berghamn och Grisslehamn. Birka Paradise kommer däremot att gå in i Mariehamn strax efter midnatt för att undvika den hårda vinden. Man räknar även med en del sjögång under lördagens tur med Birka till Stockholm.

Tallink Silja räknar inte med några störningar i nuläget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »