Sjöfart

Fyra av Godby Shippings fartyg snart utan kontrakt

Dan Mikkola:
- Det är ett trist läge, men vi har hållit på med sjöfart i snart 50 år och vet att konjunkturer kommer och går. Det säger Godby Shippings vd Dan Mikkola om det faktum att fyra av bolagets sju fartyg snart står utan kontrakt.

Nytt passagerarrekord för Eckerö Line

Nyhetsnotisen i ljudform:
Eckerö Line som trafikerar mellan Helsingfors och Tallinn och ingår i Eckerökoncernen slog nytt passagerarrekord i fjol.

Förhandlingarna kring poststrejken fortsätter

Förhandlingarna för att försöka nå en lösning när det gäller strejken på den finländska Posten fortsätter i dag i Helsingfors.

Eckerölinjen kör extra turer nästa vecka

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Till följd av post-och logistikfackets strejk och varsel om stödstrejk inom transportsektorn kör Eckerölinjen extra morgon- och kvällsturer under hela nästa vecka.

"Avgifter ger inte lägre co2-halter"

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Att införa straffavgifter för koldioxidutsläpp ger inte mindre utsläpp, bara färre fartyg som trafikerar Östersjön. Det menar Viking Lines vd Jan...

Viking Line ber om ursäkt till strandade resenärer

Eleonora Hansi:
De resenärer som missade m/s Rosella kommer att bli kompenserade, enligt Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line Sverige.

Godby Shippings Misida drabbat av dödsolycka

Dan Mikkola, vd för Godby Shipping:
En olycka med dödlig utgång har drabbat Godby Shipping Ab. Olyckan inträffade fredagen den 9 augusti i samband med att fartyget Misida lastades i hamnen i Rotterdam.

Hjärtstartare till sjöbevakningens båtar

Sjöbevakningen på Åland har fått tre stycken hjärtstartare av ÅHS. Det är ett led i ett mer gränsöverskridande myndighetssamarbete. I ett...

"Kritik mot Viking Lines resultat skjuter över målet"

Vi hör Viking Lines styrelseordförande Ben Lundqvist:
Kritiken i media mot Viking Lines resultat skjuter över målet. Det sa Viking Lines styrelseordförande Ben Lundqvist under sitt inledningstal vid dagens bolagsstämma.

Baltic Princess drabbat av elfel

Tallink Siljas passagerarfartyg m/s Baltic Princess har drabbats av ett omfattande elektriskt fel på Ålands hav. Det går ingen nöd på de 600 passagerarna men ventilationen har delvis slutat fungera. Det här uppger Svenska Yle.

Tekniskt fel orsakade Skarvens grundstötning

Det är nu bekräftat att det var ett tekniskt fel som ledde till att m/s Skarven inte kunde manövreras och därför gick på grund den 12 april.

Viking Line vill ha namnförslag till nya fartyget

Viking Line startar en tävling för att hitta ett namn till det nya fartyget som just nu byggs i Xiamen, Kina.

Sidor