Sjöfart

Sjömansunionens varslade strejk slår hårt mot Åland

Åland drabbas hårt om Sjömansunionens varslade strejk bryter ut den första mars. Samtliga Viking Lines fartyg med trafik till Åland, undantaget Cinderella, kommer att beröras av strejken.

Svensk hamnstrejk påverkar inte Kapellskär

Den strejk och lockout som imorgon påbörjas bland svenska hamnarbetare kommer inte att påverka trafiken till och från Kapellskär, detta eftersom Kapellskär inte anställer några hamnarbetare utan sköts av av Transportavdelningens personal.

Fler reste med m/s Eckerö

Antalet gäster som reste med Eckerö Linjen under 2018 var nästan 970.000, vilket är en ökning på 3,3 procent från året före. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Stabila passagerarvolymer för VL

Det blev en liten minskning i antalet passagerare som reste med Viking Line under 2018 jämfört med 2017.

Tallinnrutten bra även för Eckerö Line

Eckerö Line ökade sin passagerarmängd med 24 procent under år 2018 på rutten Helsingfors-Tallinn.

Viking Line ökar turerna på Helsingfors-Tallinn

Viking Line sätter in extra turer mellan Helsingfors och Tallinn. Från och med 5 april kommer Viking XPRS att köra fler turer då hon börjar trafikera rutten tre gånger per dygn på fredagar och söndagar.

Uppdaterad: Person överbord

Sjöräddningen och gränsbevakningen sökte på lördagskvällen efter en person som misstänks ha hoppat överbord från Tallink Siljas passagerarfartyg Baltic Princess i Åbolands skärgård, norr om Nagu.

Yle: Viking Line utreder rasistiskt uttalande

Viking Line ska noggrant utreda huruvida en servitör på m/s Mariella till en kollega uttalat sig rasistiskt om en mörkhyad familj ombord. Det skriver Svenska Yle som intervjuat en resenär som säger sig ha hört uttalandet.

Sidor