Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 september, 2020 - 06:47Uppdaterad: torsdag, 10 september, 2020 - 09:51

Polisen hjälpte personer som mådde dåligt

Från den senaste natten rapporterar polisen om personer som har försökt skada sig själva.

Polisen fick in ett samtal om en berusad mansperson som befann sig i Mariehamn och som betedde sig avvikande. Mannen hade dessutom berättat åt förbipasserande att han hade en kniv på sig och att han skulle använda den. Polisen påbörjade eftersök av mannen och fick efter ett tag uppgifter om att han hade gått in på biblioteket och där skurit sig själv. Polisen åkte dit för att få kontroll på personen och ta hand om kniven samt för att bistå ambulansen som också hade tillkallats. Personen fördes till akuten för sina skador och uppgav att orsaken till varför han skurit sig var i syfte att ta sitt liv. Polisen övertalade personen att ta emot den hjälp som kunde erbjudas på sjukhuset. Personen misstänks för innehav av föremål ämnat att skada och blir delgiven böter.

Polisen tillkallades till en annan plats i Mariehamn där anmälaren var orolig för en bekant och hur den bekanta mådde. Polisen kom till platsen och kunde där prata med parterna. Personen omhändertogs och fördes därefter till sjukhuset för fortsatt vård.

Polisen tog emot ett samtal om kollision med rådjur i Finström, en anmälan om detta upprättades och eftersöksjägare kallades till platsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »