Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 maj, 2018 - 06:37
  • Polisen gästade Kumlinge och Enklinge i helgen. Arkivfoto: Ida Jansson.

Polisen gjorde anmärkningar i Kumlinge

Polisen besökte Kumlinge och Enklinge i går.

Med gränsbevakningens hjälp granskade man tre personbilar och fyra vattenfarkoster och man anmärkte bland annat på att bälte inte användes samt att en förare blåste tydligt positivt i polisens alkometer, dock under rattfyllerigränsen. Båtförare fick anmärkningar för att utrustning saknades i båtarna, och en båt var frivilligt registrerad men saknade registernummer. Polisen utreder också ett fall där en 14-åring framfört en båt med en utombordare kraftigare än 20 hästkrafter.

Polisen rapporterar också om några fortkörningar på fasta Åland och om att en amfetaminpåverkad person körde bil natten till lördagen, föraren misstänks nu för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. Polisen omhändertog förarens körkort och gav denne körförbud.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »