Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 november, 2021 - 14:21Uppdaterad: tisdag, 9 november, 2021 - 15:41
  • "Vi har inte hittat något konkret i det hela som gör att finns skäl att faktiskt misstänka ett brott eller förberedelse till brott, säger poliskommissarie Tommy Thörnroos om ryktena om ett skolhot.

Polisen avfärdar rykten om hot mot Ålands lyceum

Polisen och Ålands lyceum går i ett gemensamt meddelande ut till elever och vårdnadshavare för att stävja en pågående ryktesspridning om att någon typ av dåd planeras mot Ålands lyceum.

I meddelandet, undertecknat av rektor Marcus Koskinen-Hagman och poliskommissarie Tommy Thörnroos, står det att oron som just nu finns är förståelig på grund av de rykten som florerar men att inget faktiskt hot föreligger.

Tommy Thörnroos säger till Ålands Radio att polisen har jobbat aktivt med ärendet och att de vet varifrån ryktena har sitt ursprung.

-Vi har inte hittat något konkret i det hela som gör att finns skäl att faktiskt misstänka ett brott eller förberedelse till brott, säger han.

Tommy Thörnroos vill inte ge några detaljer om ryktenas karaktär.
- Vi stöder de studerande som känner oro på alla sätt vi kan och vi tar även hjälp av studerandehälsan om behovet finns, säger Marcus Koskinen-Hagman.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »