Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 september, 2022 - 13:34Uppdaterad: fredag, 16 september, 2022 - 13:37

Pengar upptas för att byta ut Dånösundsbron

Dånösundsbron ska bytas ut efter många turer. Pengar finns upptagna för det i landskapsbudgeten för nästa år.

-Bron är i sin helhet i mycket dåligt skick och är i akut behov av utbyte, säger Anders Sundblom, bro- och hamningenjör på landskapsregeringen.

Geta kommunstyrelse har anhållit om landskapsbidrag och finansiering för utbyte av bron, något man även anhöll om 2017 men då fick kommunen avslag. Då var beslutet att Geta själv måste lösa finansieringen av en ny bro till Dånö eftersom bron är en kommunal bro. Detta ifrågasattes av bland annat Veronica Thörnroos i det dåvarande finans- och näringsutskottet. Hon tyckte då att landskapet skulle ta över både det tekniska och ekonomiska ansvaret för bron. Men nu finns alltså pengarna för bron upptaget i nästa års landskapsbudget.

-Kostnaden beräknas bli cirka 3,9 miljoner euro. Om allt går som planerat så kan vi sätta i gång projektering efter nyår och då kan man räkna med byggstart år 2024, säger Anders Sundblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »