Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 november, 2018 - 14:26Uppdaterad: fredag, 30 november, 2018 - 15:38
  • Pafs vd Christer Fahlstedt. Arkivfoto: Marika Kvarnström.

Paf säkra på att beviljas spellicens

I dag tillkännagav svenska lotteriinspektionen de första 16 bolag som fått så kallad spellicens. Pafs namn var inte med på listan men vd Christer Fahlstedt är inte det minsta orolig.

– De hann inte igenom oss på förra styrelsemötet, men de kommer de att göra. Vi vet att vi kommer komma igenom så det är ingen fara med den saken, säger Fahlstedt.

Myndigheterna har enligt Fahlstedt varit tydliga med att de vill ha med så många aktörer som möjligt i det nya systemet som börjar gälla den första januari. Detta för att gradvis kunna stärka kontroller och krav på aktörer. Licensen innebär inga stora förändringar för Paf, men kommer att påverka konkurrenterna.

–Våra konkurrenter kommer få böja bete sig lite mera som vi gör. Vi betalar 12 procent skatt nu och konkurrenterna betalar 0 procent, framöver betalar alla 18 procent. Det finns också vissa regler kring ansvarsfullt spelande som inte kommer påverka oss eftersom vi redan har ännu hårdare krav själva, säger Christer Fahlstedt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »