Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 februari, 2018 - 15:46Uppdaterad: onsdag, 28 februari, 2018 - 17:36
  • Anders Ingves friades av Ålands tingsrätt. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Paf fälls men Ingves frias

Ålands penningautomatförening, Paf, fälls av tingsrätten för penningtvätt av oaktsamhet, men däremot frias den tidigare vd:n Anders Ingves.

Paf döms att betala en samfundsbot på 50.000 euro, statsåklagaren Tom Laitinen hade yrkat på 700.000 euro i samfundsbot. Dessutom ska Paf betala knappa 165.000 euro till staten som tingsrätten anser är den ekonomiska vinningen från brottet. När det gäller vinsten som Paf hade från bokförarens spelande hade Laitinen yrkat på att drygt 2 miljoner euro skulle förverkas till staten.

När det gäller Anders Ingves så säger tingsrätten att det inte går att bevisa att han personligen skulle ha ansvarat för arbetet mot penningtvätt eller för att CKP-anmälningar gjordes eller för andra åtgärder i anslutning därtill. Tingsrätten skriver att Paf har haft metoder för riskhanteringen och att det arbetet var delegerat inom organisationen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »