Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 april, 2013 - 14:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Övernäs skolplaner presenteras<br>för elever och skolpersonal

Två alternativ för upprustning av Övernäs skola i Mariehamn presenteras för elever och skolpersonal nästa vecka. Ett alternativ är att riva gamla simhallen och uppföra två nya tvåvåningsbyggnader samt utföra nödvändiga reparationer på den gamla högstadiebyggnaden. Det andra alternativet är en total ombyggnad av det gamla högstadiet. Det första alternativet beräknas kosta minst 12 miljoner euro. För det andra alternativet är kalkylerna inte klara men priset torde, enligt stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson, bli närmare de drygt 4 miljoner som budgeterats för skolbygget. På måndag presenteras alternativen för elever, personal samt Hem och skolas styrelse och senare hålls ytterligare ett diskussionstillfälle för personalen. I början av maj behandlas frågan i stadsstyrelsen och därefter i stadsfullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »