Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 augusti, 2018 - 11:52Uppdaterad: torsdag, 30 augusti, 2018 - 12:08

Östra och norra Lumpo får vattenledning

Lumpo vattenförening har av kommunfullmäktige i Lumparland godkänts som ett allmänt vattenverk. Det innebär att planerna på att bygga ut vattenledning till östra och norra Lumpo kan verkställas.

Efter att fastighetsägare i området anmält intresse för att ansluta sig till den kommunala vattenledningen togs ärendet upp i tekniska nämnden som uppskattade att närmare 20 fastigheter, främst fritidshus, kunde anslutas. I somras meddelade några fastighetsägare att de vill ansluta sig till kommunalt vatten omedelbart och utföra arbetet själva. Nu har alltså kommunfullmäktige godkänt att vattenföreningen tar ansvar för utbyggnaden och driften. I och med att de själva bygger ledningsnätet och ansvarar för vattenleveranserna får de 50 procents rabatt på ordinarie pris för anslutning till kommunens ledningsnät.

Det handlar om en utbyggnad av vattenledningen på cirka 2.700 meter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »