• Bengt Granberg har haft vildsvin i sitt hägn sedan 1990-talet. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Vildsvinen i hägnet är inte lika skygga som de vilda. Foto: Hasse Persson-Bru
Bengt Granberg intervjuas av Hasse Persson-Bru
Publicerad: måndag, 15 oktober, 2018 - 12:04, uppdaterad: måndag, 15 oktober, 2018 - 16:57

Ordentlig vinter bra för vildsvinsjakt

-Om det blir en ordentlig vinter är det ganska lätt att jaga vildsvin. Det säger Bengt Granberg som sedan början av 90-talet haft vildsvin i hägn i Eckerö.

För tillfället finns där 17 svin i ett hägn försett med dubbla stängsel.

-Men det är skygga djur i det vilda, säger Granberg som tror att det finns små chanser att jägarna nu under älgjakten ska träffar på några vildsvin.

-Det behövs fler för att man ska märka dom, säger Granberg. Men blir det en hård vinter kan man mata fram dom och sen sitta på vakt, om man är beredd att jaga på natten.

Apropå diskussionen om möjligheterna att transportera vildsvin menar Bengt Granberg att det inte är något problem. Själv har han transporterat vildsvin i en speciell låda.

Fler Nyheter

Peter Hellgren ny vd-ersättare vid Viking line

Vice vd Peter Hellgren blir vd-ersättare vid Viking line istället för Andreas Remmer , som lämnat bolaget. Det skriver Viking line i ett...

Finström sänker skatten

Finströms kommun sänker inkomskatten med 0,50 procentenheter till 18,50 procent, det beslutade kommunfullmäktige igår.

Brist på praktikplatser stoppar sotarutbildning

Det blir ingen sotarutbildning vid Ålands yrkesgymnasium. Redan 2016 initierade landskapsregeringen en utredning vid Ålands yrkesgymnasium hur en sotarutbildning skulle ordnas. Något som man nu avskriver.

Centrumplanen är klar

Centrumplanen är klar, intervju med Sirkka Wegelius
Fler bostäder och affärslokaler, en strandboulevard i stället för Österleden samt ett parkeringshus ovanpå Select. Det är några av punkterna i Stadsarkitekt Sirkka Wegelius förslag till delgeneralplan för centrum.

Föglö kommun stöder tunnel

Föglös kommunfullmäktige uttrycker stöd för en tunnel, det beslutades i fullmäktige igår.

Sju anbud på vägstation

Sju anbud har inkommit på Godby vägstation som Landskapet bjudit ut till försäljning via mäklare.

Påpekanden om gc-väg

Det har inkommit påpekanden till landskapsregeringen när det gäller det pågående bygget av en gång- och cykelbana mellan Mariehamn och Berghamn i Eckerö.

Extra färjturer till kommunmöte på Kumlinge

På söndag arrangeras ett öppet möte om kommunindelningsutredningen på Kumlinge. För att de som bor på Enklinge ska kunna delta har landskapsregeringen beslutat om extra färjturer med ms Rosala II.

ÅAB och S-banken samarbetar kring fonder

Ålandsbanken inleder ett samarbete med företaget FIM som förvaltar S-Bankens fonder. Som ett led i samarbetet fusionerar man bland annat fonderna FIM Global och Ålandsbanken premium 100.