Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 januari, 2021 - 15:19Uppdaterad: måndag, 18 januari, 2021 - 15:47
  • Fredrik Karlströms avbrutna karantän diskuteras fortfarande. Arkivbild.

Oppositionen överväger spörsmål om näringsministern

Socialdemokraterna vill lämna in ett spörsmål när det gäller näringsminister Fredrik Karlströms agerande då han bröt mot karantänsreglerna efter att ha firat jul i Sverige.

Åländsk demokratis Stephan Toivonen anser att Karlström borde avgå.

-Det är bättre att han tar ansvaret, varför ska han sätta det ansvaret att sitta och fundera på en så här pass knepig fråga på oss 30 ledamöter i lagtinget. Det är han själv som försatt sig i den här situationen, då bör han ta konsekvenserna, säger Stephan Toivonen.

Liberalernas Katrin Sjögren säger att liberalerna ännu inte bestämt om man ska vara med på ett spörsmål som kräver understöd från fem lagtingsledamöter eller om man ska ta upp frågan på en frågestund på onsdagen.

-Men diskussionerna går fortsatt höga i det åländska samhället, säger Katrin Sjögren.

Gunell betonar att man inte vill göra frågan till en jakt på en enskild person utan att det handlar om en företeelse och om regeringens förtroende.

-Det är också viktigt att det inte blir så att folk upplever att politiker alltid håller varandra om ryggen, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »