Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 november, 2016 - 05:43Uppdaterad: tisdag, 1 november, 2016 - 06:41
  • Landskapsregeringens budgetförslag kritiseras av oppositionen. Foto: Cecilia Ekströmer.

Oppositionen kritisk till budgetförslag

-Det är en budget som andas ett visst missmod, och som ger ett sken av att läget är värre än vad det egentligen är. Det säger centerns Jörgen Petterson om landskapsregeringens budgetförslag.

 Han är kritisk till att landskapsregeringen vill öka det totala antalet anställda med 4,5 tjänster inom förvaltningen, men berömmer satsningen på ett ungdomens hus, inte minst mot bakgrund av att det förekommer mycket narkotika bland åländska ungdomar.

Bert Häggblom från Obunden samling anser att landskapsregeringen kör på i gamla hjulspår med sitt budgetförslag, trots att man får 13 miljoner mer i skatteintäkter, 6 miljoner från PAF och en klumpsumman som ökar med 3 miljoner.

Oppositionen vill gärna se att landskapsregeringen prövar att lägga ut vägunderhållet på entreprenad.

-Man borde absolut titta på möjligheten att få ned kostnaderna genom att lägga ut vägunderhållet på anbud, säger Brage Eklund från Ålands framtid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »