Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 mars, 2018 - 05:55Uppdaterad: torsdag, 1 mars, 2018 - 06:30
  • Statsåklagare Tom Laitinen funderar på om det finns anledning överklaga Paf-domen. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Oklart om statsåklagaren överklagar

- Det är tingsrättens syn på saken och som det kom fram redan under huvudförhandlingen så är den synen säkert den rätta. Så säger statsåklagare Tom Laitinen med anledning av att tingsrätten i går friade Pafs tidigare vd Anders Ingves från misstanke om grov penningtvätt, penningtvätt alternativt penningtvätt av oaktsamhet.

Paf dömdes däremot för penningtvätt av oaktsamhet till en samfundsbot på 50.000 euro och till att betala knappa 165.000 euro till staten för den ekonomiska vinningen från brottet - belopp som är mycket lägre än de som Tom Laitinen hade yrkat på.

- Jag måste fundera på om det finns någon grund för att gå vidare, säger Laitinen, som för att ha en möjlighet att överklaga domen i så fall måste anmäla missnöje inom sju dagar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »