Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 februari, 2013 - 16:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Nytt avslag för Viva Archipelago

Det blev ett nytt avslag för bolaget Viva Archipelago att få äga och besitta en 4,5 hektar stor fastighet på Ängholm i Kökar. Bakom bolaget står två svenska medborgare som på 80-talet fick fastigheten testamenterad till sig, men som inte sökte lagfart och jordförvärvstillstånd då. Nu har man genom att överlåta marken till ett bolag försökt få tillstånd, men kansliminister Gun-Mari Lindholm har gett avslag på samma grunder som sin föregångare på ministerstolen, Roger Eriksson, för fyra år sedan. Bolaget har inte kunnat redovisa en större verksamhet än tidigare och bedömningen är att bolaget bara är en konstruktion för att gå runt jordförvärvsbestämmelserna. Äganderätten återgår nu till privatpersonerna, som kan tvingas söka jordförvärvsrätt som privatpersoner, alternativt sälja fastigheten till någon som kan få jordförvärvstillstånd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »