Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 september, 2021 - 19:56Uppdaterad: torsdag, 30 september, 2021 - 07:13
  • Fortsatt ATG-spel på Åland. Arkivfoto: ÅRTV.

Nytt ATG-avtal för Åland

   -Jag vågar lova att det blir ett nytt avtal mellan PAF och ATG.
Det säger Lasse Danielsson som är chef för land- och fartygsverksamheten vid PAF.

Det nuvarande avtalet går ut den 2 november och man hoppas ha ett nytt avtal på plats den 3 november. Det avtalet innebär att PAF ansvarar för allt som hör ihop med travspelet som spelkuponger, rapportering och datatrafik.

   -Det leder till ökade kostnader, så spelet på trav blir inte tillräckligt lönsamt för att ge avkastning till travet på Åland, säger Lasse Danielsson.

PAF sade upp sitt avtal med Ålandstravet i samband med att ATG sade upp sitt avtal. Lasse Danielsson säger att det pågår diskussioner med Ålandstravet om ett nytt avtal, men ingeting är klart i dagsläget.

Ålandstravets verksamhetsledare Pia Eriksson har tidigare meddelat att man tvingas dra ned på antalet trav från fyra till två under nästa år på grund av minskade intäkter.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »